INLANDS LUFT AB förvärvar KeyventAB

Företaget Inlands Luft i Björna köper Keyvent AB. 

 

 – Affären stärker inlandet och det känns väldigt roligt, säger Keyvents vd Leif Lundberg och inlands Lufts vd Leif Wallrud 

 

Keyvent AB startade 1995 och arbetar med entreprenader och produkter, till exempel kylanläggningar och energisystem, inom skogsindustrin. 

 

Företaget höll vid starten till i Bjästa och fanns även i en rad andra städer i Sverige. 

 

– Till en början var vi 25-30 personer men 2007 gjorde marknadsläget att vi trappade ned och istället köpte in de tjänster vi behövde. I dag är vi två man på företaget, berättar Leif Lundberg. 

 

– Jag kommer stötta nu från början innan jag drar mig tillbaka. Jag har passerat pensionsåldern med råge och det är dags att trappa ner och på det här sättet får företaget leva vidare och även agera på en större marknad, det känns varmt om hjärtat, säger Leif Lundberg. 

 

Inlands Luft, med säte i Björna, arbetar med inneklimat i industri, bostäder och offentliga lokaler. De har tidigare samarbetat med Keyvent i olika projekt och ifjol fanns företaget med på tillväxtlistan med en omsättningsökning på 78 procent.

 

– Eftersom vi håller till i Björna blir det ett sätt att förstärka inlandet och det tycker jag är positivt, säger Leif Wallrud. 

 

Han tror att ytterligare anställningar kan vara en trolig utveckling, på sikt. 

 

Avslutningsvis säger Leif Wallrud att det känns roligt att kunna nyetablera ännu ett starkt varumärke i Björna.